Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

 

 Üdvözöllek Kedves Látogató! Kiss Sándor vagyok,jelenleg Érden élek öt fila kutyámmal.
 Már kisgyerek koromban elhatároztam,hogy ha felnövök nagyon sok  kutyám lesz. 
Gyerekként is sok kutya vett körül,angol szetter,ír szetter,dalmata német dog,staffordshire terrier.
Nagyon sok fajtát kipróbáltam,de a  véglegest,a nagy Ő-t már felnőtt koromban találtam meg.
Ő volt a  Fila Brasileiro. 2004-ben a "Kutya" újság elején láttam meg és akkor még csak a fejét. 
 Azonnal megtetszett! Az újságban elolvastam a cikket róla és láttam több képet is és 
azonnal megszületett az elhatározás bennem: ez a kutya kell nekem! Találtam is egy tenyésztőt,
akinek nagyon szép kutyái voltak. Ő tőle ( Red-Pretender's Kennel) vásároltam meg az első Filám,
Apor Do Serrano-t. Nagyon szép volt,tekintélyt parancsoló és mégis azokkal a kajla lógó füleivel...   

2004_10_03_6_hetesen2.jpg

Speróval,mert így neveztük el,nagyon belenyúltunk úgymond a jó kutyába. Sperike sorra nyert meg minden kiállítást. Nagyon belelkesedtünk és Helgával,az akkori barátnőmmel,megbeszéltük,hogy lesz még egy filánk, de az már szuka lesz,hogy aztán elindulhassunk a tenyésztés rögös útján. Az elhatározást tett követte és 2006-ban ,szintén a Red-Pretender's Kenneltől vásároltunk egy szuka kutyát,Ayamát.

kutyás-képek-1552.jpg

 
 
Ayama  gyönyörű pezsgő szinű kutyus volt csak sajnos elég félénk. Nagyon nehezen sikerült "betőrni". Majd 2008 tavaszán hivatalosan is létrehoztuk kennelünket. A neve Principesco Kennel lett. Nem sokkal ezután megszületett az első alom. 

kutyás-képek-624.jpg

A szülők természetesen Speró és Ayama voltak. Ebből az alomból megtartottunk egy szukát és két kant,Caritát,Athost és Dartit. Mivel ekkor már Helgával a magánéletben külön utakon jártunk,úgy gondoltam, hogy Dartit neki hagyom meg,mert Dartagnon gyönyörű kutya volt.Pezsgő szinű,mint a mamája és erős,massziv kiskutya volt már pár hetesen is. A 2008-as év tele volt izgalmakkal.Részt vettünk az Európa Kiállításon ami Magyarországon volt. Carita lett Európa legszebb szuka bébi filája, Speri pedig Európa Győztes lett. carita-e.u.gyoztes.jpg 2008__okt_ber_4_eur_pagy_ztes----.jpg Majd sajnos nagyon rövid idő alatt megtapasztaltuk a tenyésztés árny oldalát is. 2008 decemberében megszületett második almunk,ami önmagában nagyon nagy boldogság,de sajnos az öt picurból hármat elvesztettünk. Az egyiket,Marhuendát, két hónaposan,ami rettenetes nagy törést jelentett számunkra.  

 

Kép

 

 

 

A régi,öreg tenyésztők most lehet hogy mosolyognak,mert sajnos volt  idejük hozzászokni ehhez az érzéshez,de én aki imádom az állatokat, különösen a kutyákért vagyok odáig és ráadásul alig kezdtem el a  tenyésztői pályafutásomat,rögtön egy ilyen szomorú helyzetben találom  magam,szóval nehéz volt. 
 


2009-ben hivatalosan is lezártuk Helgával a közös tenyésztői gyakorlatot. Úgy döntöttünk,hogy miután Darti lett az ő kutyája,ővele folytatja tovább a  Principesco Kennel híressé válását,én pedig Caritával,Ayamával,Athossal és Speróval alapítok egy új kennelt,aminek a Do Rio Doce nevet adtam. Ebben az évben részt vettünk a Pozsonyi Világkiállitáson is,ahol Speró Kitűnő 2 lett, Athos Kitűnő 4,Carita és Ayama Kitűnő minősítést kaptak. Év végén megrendezésre került az Országos Bajnokság a Mollosser Club  rendezésében,ahol  Speró 1.helyezett felnőtt kan, Carita 1.helyezett fiatal szuka, Ayama 2.helyezett felnőtt szuka, Athos 2.helyezett fiatal kan lett. Bár már nem vagyok érdekelt a Principesco kennelben,de nagy büszkeséggel tölt el,hogy a tenyészetek versenyében a Principesco Kennel az 1.helyezést érte el. Hisz úgy érzem nagyon sok munkám volt benne.  Most 2010 december 29-ét írunk és ahogy a fentebb leírt sorokat olvasom, összeszorul a szivem.... Sajnos a 2010-es év nem a legszerencsésebb volt életünkben. Elvesztettük Sperikét,ami mérhetetlen nagy űrt hagyott bennem!Nem is gondoltam, hogy egy ilyen dolog ennyire fájhat! De igen,ennyire fáj!És ha nincs mellettem a kedvesem,aki mindig megpróbálta a  lelket tartani bennem,akkor most egy emberi roncs lennék!   

sanyi-speri.jpg

A 2011-es év a regenerálódás éve lesz,minden tekintetben. Újra el kezdtem kutyás terveket szővögetni.Szeretnénk kiskutyákat,akik végre tovább vihetik a Do Rio Doce nevet.Szeretnénk egy fedeztetést összehozni Gordon Dark Birengó és Ayama között. Szeretnénk egy idegen vérvonalú kiskutyát vásárolni,és természetesen minnél több kiállításon részt venni.Legfőképpen jövöre Ausztriában megrendezésre kerülő Világkiállításon szeretnénk részt venni és jól szerepelni!

 

20110331052.jpg

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Sándor - Dunavarsány

2010.08.19 10:49

Kedves László!

Na én pont ezért nem szeretem a levelezést,hanem inkább telefonon,sokkal egyszerűbb és rögtön választ kaphat a kérdéseire és nem marad Önben semmilyen kétség.
Azért most megpróbálom helyre tenni a dolgokat.
Szóval,a bemutatkozást azt mondta olvasta,így akkor azt tudja,hogy 2004-től a Kiss Helgával,mint akkori barátnőmmel,együtt kutyáztunk. Aztán a mi útjaink szétváltak,a kutyák,(Spero,Ayama,Carita,Athos) azok maradtak nálam az én tulajdonomban.Addigra viszont már volt egy kennelnevünk,amit a Helga vitt tovább.
Jelen pillanatban én a Do Rio Doce kennel tulajdonosa vagyok a négy kutyával és a képeken a barátnőm,aki ugyan úgy benne van a kutyázásban,szerepel.
De ha jobban megnézi a képeket elég sok képen én is rajta vagyok:)Sőt még más ismerős és rokon is.
Tehát ha engem,Kiss Sándort felhív az itt is olvasható telefonszámon,akkor természetesen én,Kiss Sándor fogok Önnel beszélni,mint a Do Rio Doce kennel és Ayama,Spero,Athos és Carita tulajdonosa.
Kiss Helga pedig a Principesco kennel és Darti tulajdonosa.
Remélem így már egy kicsit letisztázott a dolog.
Ha további kérdése van,csak nyugodta.
Üdvözlettel:Sándor

László - Mezőkövesd

2010.08.19 09:31

Kedves Sándor !
Gondolkodtam, hogy ellátogatok kenneléhez, de olvastam, hogy költözésben vannak stb...illetve ezt az utolsó képet elnézve, még jó sok dolog van hátra,így azt hiszem, ezzel még várok. Egyébként néztem az új képeket is, de valami nem egyértelmű számomr. Azt írták, hogy a Principescoból kiváltak, csinált egy új kennelt, de a frissen feltölött képeken ön nem is szerepel,(egy kivételével) csak egy hölgy. Akkor most kié ez a kennel?A hölgyé,aki a képeken van, vagy az öné?
Csak,mert nem egyértelmű, hogy akkor kivel beszéljek majd stb...
És ne haragudjon, ha kukacosnak tűnök, de szeretném tudni, hogy azok a kennelek akiknél érdeklődöm, mi hogy van pontosan, ha majd megveszem első filámat, bizalommal tudjak fordulni a tenyésztőhöz, ha bármi van. De ezen az oldalon olyan kissé zavaros, hogy Ön ír bemutatkozást, elvileg Ön válaszol, a képeken meg az a hölgy szinte mindenhol. Akkor ez most hogy van? Ha felhívonám Önöket, kit keressek?
Üdvözlettel:László